Доступність посилання

ТОП новини

Росія, Іран і Туреччина співпрацюватимуть щодо Сирії – Лавров


Голови МЗС Ірану, Росії, Туреччини (Л-П), Москва, 20 грудня 2016 року
Голови МЗС Ірану, Росії, Туреччини (Л-П), Москва, 20 грудня 2016 року

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва, Тегеран та Анкара погодилися співпрацювати з сирійськими військовими задля напрацювання мирної угоди.

«Наші сторони глибоко переконані, що справжня угода допоможе надати пральний імпульс для відновлення політичного процесу у Сирії, згідно з резолюцією Ради безпеки ООН – мовиться про угоду, над якою зараз працюють сирійський уряд і опозиція», – заявив Лавров 20 грудня після зустрічі з головами МЗС Ірану та Туреччини.

За його словами, усі троє погодилися, що пріоритетами щодо Сирії є боротьба з тероризмом і збереження влади сирійського президента Башара аль-Асада.

Зустріч у Москві відбувалася на наступний день після того, як посол Андрій Карлов на відкритті російської фотовиставки в Анкарі був убитий нападником, який згодом сам був застерлений поліцією.

Турецька влада заявила, що нападником був 22-річний поліцейський (за деякими повідомленнями – колишній – ред.) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ. Поліція затримала чотирьох людей, пов’язаних із Алтинташем.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав інцидент «безглуздим терористичним актом», а Рада безпеки ООН також одноголосно засудила теракт.

XS
SM
MD
LG