Доступність посилання

ТОП новини

Фінальний звіт щодо авіакатастрофи «Боїнга-777» опублікують 13 жовтня


Ілюстративне фото: зенітно-ракетний комплекс «Бук» на виставці в місті Кубинка (Москвовська область)
Ілюстративне фото: зенітно-ракетний комплекс «Бук» на виставці в місті Кубинка (Москвовська область)

Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів повідомляє, що фінальний звіт щодо авіакатастрофи «Боїнга-777», який розбився на Донбасі, буде опублікований 13 жовтня.

Авіалайнер «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над частиною сходу України, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, що були на борту. Близько двох третин із них були громадяни Нідерландів, і Україна передала розслідування цій державі.

Наразі в Нідерландах триває два окремі слідства: Рада розслідувань із питань безпеки вивчає подробиці катастрофи, і її звіт очікується в жовтні, а прокуратура розслідує кримінальну справу про катастрофу, що має на меті визначити винних, і, ймовірно, назве підозрюваних після звіту Ради розслідувань із питань безпеки. Хоча формально ще не виключена жодна версія, основною вважають збиття літака із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який надала для сепаратистів Росія. Це викликає припущення, що серед названих винними можуть виявитися громадяни Росії.

Москва і підтримувані нею сепаратисти заперечують будь-яку причетність.

XS
SM
MD
LG