Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО обіцяють пізніше повідомити, кого Медведчук представляв на переговорах


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Голова громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук не представляє українську сторону в роботі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання кризи на сході України. Про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий.

«Медведчук – це не українська сторона. Пан Леонід Кучма представляє президента України Петра Порошенка. Я офіційно не даю коментар на цю тему, але Медведчук – це буде окрема інформація, ми скажемо, кого представляє Медведчук», – запевнив він.

На запитання, кого на переговорах представляє народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, Чеповий відповів: «Я не уповноважений коментувати це».

У Донецьку 23 червня пройшли переговори щодо реалізації мирного плану Порошенка з урегулювання конфлікту на сході України.

У зустрічі в будівлі облдержадміністрації, зокрема взяли участь екс-президент Кучма, двоє представників ОБСЄ, у тому числі спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, а також посол Росії Михайло Зурабов, голова «Українського вибору» Медведчук, народний депутат Шуфрич, один з лідерів визнаної терористичною організації «ДНР» Олександр Бородай, лідер проросійського руху «Південний схід» Олег Царьов.

Після цих переговорів сепаратисти заявили, що готові пристати на перемир’я і зупинити вогонь до 27 червня.

Тим часом речник антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив, що бойовики не припиняють обстрілів позицій українських силовиків.

XS
SM
MD
LG