Доступність посилання

ТОП новини

Французьких будівельників тимчасово евакуювали з ЧАЕС – керiвництво зони вiдчуження


Зайнятi на спорудженнi нового саркофага на Чорнобильськiй АЕС французькi будiвельники тимчасово залишили Чорнобиль. Вони мають намiр самостiйно переконатися в безпецi подальших робiт на об’єктi, заявляє перший заступник Державного агентства з управлiння зоною вiдчуження Дмитро Бобро.

«Насправдi, це певне перебiльшення. Якщо говорити про стандартну процедуру, то в разi такої (подiї – ред.) персонал цiєї зони вивозять, а потiм проводиться радiацiйна розвiдка, оцiнюється радiацiйна ситуацiя. Учора пiсля цiєї подiї (часткового обвалення стiни та даху – ред.) персонал iз локальної зони об’єкта «Укриття» було вивезено, i там вiдбувається розвiдка», – сказав Бобро в iнтерв’ю агентству «Iнтерфакс-Україна» в середу, коментуючи iнформацiю про евакуацiю французьких працiвникiв з ЧАЕС.

«Тож сьогоднi роботи на майданчику нового безпечного конфайнменту не провадили. Але говорити про те, що просто взагалi евакуювали персонал i далi роботи продовжуватися не будуть, не можна», – заявив перший заступник Державного агентства з управлiння зоною вiдчуження.

Ранiше видання Le Figaro повiдомило, що 80 спiвробiтникiв французьких компанiй Vinci і Bouygues евакуювали з Чорнобиля в середу пiсля повiдомлення про часткове обвалення машинного залу четвертого блока Чорнобильської АЕС. Ця евакуацiя є «запобiжним засобом». Спiвробiтники цих компанiй працюють на спорудженнi зовнiшнього контуру нового саркофага на Чорнобильськiй АЕС.

Вчора прес-служба Держатомрегулювання України заявила, що часткове руйнування стiн i покрiвлi машинного залу четвертого блоку Чорнобильської АЕС не призвело до змiни радіаційного стану на промисловому майданчику і в зонi вiдчуження.
XS
SM
MD
LG