Доступність посилання

ТОП новини

Меркель закликає до розширення повноважень ЄС у бюджетній політиці


Анґела Меркель під час виступу в Бундестазі
Анґела Меркель під час виступу в Бундестазі
Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що Євросоюзу треба надати право ветувати національні бюджети країн-членів. Про це вона заявила, виступаючи сьогодні перед нижньою палатою парламенту Німеччини, Бундестагом.

За словами Меркель, комісар ЄС з економіки повинен мати право оголосити бюджет «недійсним».

Канцлер Німеччини також висловила оптимізм з приводу стабілізації в єврозоні. «Багато чого вдалося досягнути. За три роки кризи ми досягли набагато більше в Європі, ніж за багато років перед цим. Ми вже можемо бачити ознаки того, що криза в єврозоні починає стабілізуватися», – сказала Меркель.

Сьогодні ввечері в Брюсселі має розпочатися саміт ЄС, на якому йтиметься про боргову кризу і зусилля зі створення банківської мережі в єврозоні.

Це буде вже четверта зустріч лідерів Євросоюзу цього року і 22-ий саміт, відколи в 2009 році почалася криза в Греції.

Дипломати не прогнозують якогось прориву в зв’язку з нинішньою дводенною зустріччю.

Тим часом, сьогодні в Греції відбувається 24-годинний страйк проти заходів економії уряду – другий за останні три тижні. Тисячі греків вийшли на вулиці Афін, Салонік та інших великих міст. Страйк паралізував залізничний і поромний транспорт, повітряне сполучення. Лікарні надаватимуть лише невідкладну допомогу. Державні установи, міністерства і магазини зачинені. Профспілки таким чином хочуть дати урядові знати, що третій рік поспіль скорочень терпіти не будуть.
XS
SM
MD
LG