Про що Зеленський говорив із Трампом: що це може дати Україні?

Спочатку Трамп не підверджував зустріч, потім звинуватив Зеленського у «втручанні у вибори, а тоді погодився зустрітися»

  • Зустріч з Трампом: провал чи перемога?

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із експрезидентом США Дональдом Трампом. Заради цієї зустрічі, український президент продовжив своє перебування у США на додатковий день, повідомляє CNN із посиланням на джерело, знайоме з його планами.

Днем раніше Трамп оприлюднив листа, в якому президент України Володимир Зеленський просив його про спільну зустріч. Володимир Зеленський, ймовірно, планує поділитися з Трампом планом перемоги України, який включає застосування західних ракет по цілях у Росії.

Чи підтримає Трамп цей план і про що свідчать різка зміна заяв експрезидента США щодо Зеленського і війни в Україні?

  • Зеленський у США: очікування і реальність

Чинний американський президент Джозеф Байден оголосив про виділення Україні майже 8 мільярдів доларів допомоги та пообіцяв довгострокову підтримку.

Однак повідомлення в американській пресі не настільки обнадійливі.

The Times пише про те, що Зеленський повернеться з Америки, без дозволу на використання західних ракет великої дальності для ударів углиб Росії, а видання The New York Times припускає, що «зіркова сила Зеленського на Капітолійському пагорбі згасає».

Чого чекати від візиту Володимира Зеленського до США? І чи варто Києву розраховувати на довготривалу підтримку Вашингтона у війні з Москвою?

Про це дивіться у програмі Свобода Live:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського і Трампа: експрезидент США заявив про «справедливу угоду в потрібний час»
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Паскудні наклепи» і «втручання у вибори». Чому турне Зеленського до США обернулося сваркою з Трампом і республіканцями?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безпрецедентна критика дій Росії в ООН і «бумеранг примусу до миру». Реакції на виступи Зеленського