Зеленський і Трамп. Хто винен у скандалі з США та які наслідки?

Трамп вирішив все ж таки зустрітись із Зеленським

  • Зустріч Зеленського з Трампом таки відбудеться?

Попри скандал, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп підтвердив намір зустрітись сьогодні з президентом України Володимиром Зеленським.

Трамп оприлюднив у мережі Truth Social лист ймовірно від президента України з його проханням провести особисту зустріч у пʼятницю, 27 вересня.

«Всі ми в Україні хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливим миром. І ми знаємо, що без Америки цього неможливо досягти. Ось чому ми повинні прагнути зрозуміти один одного і залишатися в тісному контакті. Кілька днів тому ми попросили про зустріч з вами, і я дуже хочу почути ваші думки безпосередньо, з перших вуст», – йдеться у повідомленні, яке поширив Трамп.

У запрошенні наголошено на важливості «мати особистий контакт і розуміти один одного на 100%».

Згодом Трамп повідомив, що погодився на зустріч. Вона має відбутися у Нью-Йорку в Trump Tower.

Раніше виданню «Голос Америки» повідомили джерела в українській делегації, що візит Володимира Зеленського у США продовжується ще на один день.

Пресслужба президента України не інформувала про ймовірну зустріч.

  • Головне про скандал з республіканцями

24 вересня стало відомо, що зустріч президента Зеленського із Трампом не відбудеться. Напередодні кандидат у президенти США від республіканців звинуватив президента України в тому, що той бере мільярди доларів у Сполучених Штатів, водночас відмовляючись «укласти угоду» щодо припинення повномасштабного вторгнення Росії.

Цьому передував заклик спікера Палати представників Конгресу США, республіканця Майка Джонсона звільнити посла України в США Оксану Маркарову». Республіканців розлютила організація візиту Зеленського до США, а Дональд Трамп звинуватив українського президента у прихильності до конкурентів-демократів.

Скандал, який вже назвали «найбільшою кризою в стосунках між Україною та США», спричинив візит Зеленського на оборонний завод у Скрентоні, штаті Пенсильванія, – у супроводі представників Демократичної партії.

За штат Пенсильванія точиться запекла політична боротьба. Від того, хто здобуде там перевагу, багато в чому залежатиме результат виборів прийдешніх виборів президента США у цілому. Тож і локація, і компанія, в якій був український президент, мали велике значення в розпал кампанії. Більше про скандал та його причини читайте у матеріалі «Паскудні наклепи» і «втручання у вибори». Чому турне Зеленського до США обернулося сваркою з Трампом і республіканцями?

Володимир Зеленський прибув у неділю, 22 вересня, до США для участі в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН. Ще до візиту він анонсував, що говоритиме про план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

  • Чому Трамп передумав?
  • Які підсумки зустрічі Зеленського із кандидаткою у президенти США від Демократичної партії Камалою Гарріс та чинним президентом США Джо Байденом?
  • Чи використовує США Україну в передвиборчих іграх?
  • Якими можуть бути наслідки та з чим Зеленський повернеться в результаті до України зі Штатів?

Про це дивіться у програмі Cвобода.Ранок:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський плутає плани Трампа на перемогу? Як Україна впливає на вибори у США | Штатна ситуація 
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Виступ Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН: тези
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чи привезе Зеленський із США «так» ударам вглиб Росії? Ось кілька варіантів