«Мирний план» Венса – поділити Україну? Що нового про український слід замаху на Трампа

«Штатна ситуація» аналізує гучні передвиборчі заяви кандидатів у президенти США 2024 року

  • Трамп та Венс поділять Україну як Корею?

«Мирний план» кандидата у віце-президенти республіканців Джей Ді Венса: яку «демілітаризовану зону» він хоче створити в Україні уздовж лінії фронту? Чи є тут ризики? Чи не затягне це конфлікт, заморозивши його? Чому Венс проти членства України в НАТО?

  • Замах на Дональда Трампа і слід України

Українські аспекти спроби замаху на Дональда Трампа. Наскільки підозрюваний був пов'язаний з Україною? Чи справді спроба замаху знову повернула Україну в епіцентр виборчої кампанії в США?

Друга спроба замаху на Трампа загрожує демократії США?

  • Переговори Москви та Вашингтона про Україну без неї?

Дональд Трамп-молодший та Роберт Кеннеді-молодший прагнуть переговорів Вашингтону й Москви щодо війни в Україні… А як же принцип «Нічого про Україну без України»?

Реакція американців на План Венса зробити Україну «васалом» РФ – опитування в США.

Про всі ці питання – у відеоподкасті «Штатна ситуація» з професором політології Університету Бейлор в Техасі Сергієм Куделею та міжнародним редактором Радіо Свобода Ростиславом Хотином.

Відео-подкаст також можна буде подивитися в етері телеканалу «Еспресо» щоп’ятниці о 9:30 ранку.

Сергій Куделя – доктор філософії (університет Джонса Гопкінса), політолог, до університету Бейлор (Вако,Техас) працював в університеті Джорджа Вашингтона (Вашингтон, округ Колумбія), випускник Стенфордського й Львівського університетів, колишній кореспондент Радіо Свобода у Вашингтоні.

Журналіст Ростислав Хотин має понад чверть століття досвіду у висвітленні міжнародної політики, включно з роботою у Лондоні, Брюсселі й Празі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Радіо Свобода запускає подкаст «Штатна ситуація» про вибори в США та їхній вплив на Україну
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гарріс під час дебатів розповіла про зустріч із Зеленським напередодні вторгнення РФ у 2022 році