«Путін вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу» – Зеленський в ООН

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Саміті майбутнього у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, 23 вересня 2024 року

Завдяки мирним самітам Україна і партнери намагається перемогти деструктивність Росії та її союзників, сказав під час виступу на Саміті майбутнього у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку президент Володимир Зеленський 23 вересня.

За словами лідера України, триває підготовка до другого мирного саміту, щоб діяти згідно з «формулою миру».

«Ми працюємо для безпеки, енергетичної безпеки. І задля того, аби Росія понесла відповідальність за свій терор. Надалі ми звернемося до усіх інших пунктів «формули миру». Зокрема звільненню полонених. Зараз ми готуємо документ, щоб презентувати його на другому саміті миру. Ми закликаємо всі інші нації підтримувати Україну для мирного майбутнього. Путін вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу», – сказав президент

Зеленський наголосив на важливості глобальної єдності і закликав нації й надалі підтримувати «спільні зусилля заради справедливого й мирного майбутнього».

Президент України Володимир Зеленський прибув у неділю, 22 вересня, до США для участі в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН, повідомили в Офісі президента.

У рамках поїздки у Зеленського запланована низка двосторонніх зустрічей, кажуть у пресслужбі. Зокрема, передбачені зустрічі з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою а також канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

У пресслужбі Білого дому зазначили, що президент США Джо Байден зустрінеться у Вашингтоні із президентом України Володимиром Зеленським 26 вересня. Окрему зустріч із Зеленським тоді ж також у Білому домі проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Потенційно підступний майданчик»: Як Зеленського зустрінуть в ООН і на що можна сподіватися?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна показала ефективність «Плану перемоги», знищивши тисячі тонн боєприпасів армії Росії – ЗМІ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський у США представить «План перемоги України». Що відомо про цей план?