Команда Гарріс поки не підтверджує ймовірну зустріч із Зеленським – «Голос Америки»

Віцепрезидентка США Камала Гарріс і президент України Володимир Зеленський на саміті миру, Бюргеншток, Швейцарія, 15 червня 2024 року

В Офісі віцепрезидентки США, кандидатки у президенти від Демократичної партії Камали Гарріс поки що не підтверджують зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, на якій він планував представити план перемоги, повідомляє видання «Голос Америки» з посиланням на власні джерела.

За словами високопосадовця адміністрації, наразі немає жодних зустрічей, які вони б могли анонсувати.

«Як повідомили джерела, обізнані із питанням, поки що не оголошено жодних планів поїздки віцепрезидентки в Нью-Йорк на засідання Генасамблеї ООН. Водночас як і в попередні роки, вірогідно, Гарріс може зустрітись із міжнародними лідерами у Вашингтоні», – пише видання.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна представить план перемоги президентові Сполучених Штатів Джо Байдену та обом кандидатам у президенти – Дональду Трампу та Камалі Гарріс.

Читайте також: Австрія готова стати місцем проведення переговорів між Україною і РФ – канцлер

Напередодні у вечірньому відеозверненні лідер України сказав, що на полях форуму в Італії провів зустріч із делегацією Конгресу США, на якій говорили, зокрема, про план перемоги для України.

27 серпня Зеленський заявив, що у вересні він може провести зустріч з президентом США Джо Байденом. Він висловив сподівання, що зможе бути присутнім на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Також на пресконференції президент України розповів, що операція Сил оборони в Курській області є частиною плану перемоги України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повторив 19 серпня заяву Путіна від 12 серпня про те, що після українського вторгнення не може бути й мови про переговори після початку операції ЗСУ в Курській області РФ.

В американському Інституті дослідження війни (ISW) переконані, що таким чином офіційні особи РФ продовжили спроби покласти на Україну відповідальність за відсутність переговорів щодо припинення війни.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Двобій «усіх часів»: Камала Гарріс і Дональд Трамп готуються до дебатів, які вже називають «вирішальними»
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія і далі демонструє небажання вести добросовісні мирні переговори – ISW