Помер 15-річний хлопець, який зазнав поранень через обстріл кафе у Малокатеринівці – ОГП

Наслідки російського удару по дитячому кафе у Малокатеринівці Запорізької області. 20 серпня 2024 року

Під час реанімаційних заходів помер 15-річний хлопець, який зазнав поранення внаслідок удару російських військ по дитячому кафе у селі Малокатеринівка Запорізької області, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 20 серпня близько 17:40 війська РФ здійснили обстріл передмістя Запоріжжя.

У відомстві кажуть, що «внаслідок влучання ворожого снаряду в об’єкт відпочинку, розташований поблизу дитячого майданчика села Малокатеринівки Запорізького району, поранена 18-річна дівчина та четверо дітей 11, 14, 15 та 17 років».

Як зазначили в ОГП, під час реанімаційних заходів 15-річний хлопець помер. Дані щодо потерпілих наразі уточнюються.

«Ще один злочин Росії за межами людяності. Ми не зупинимось, поки винуватці цієї злочинної агресії не постануть перед судом», – наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

Як зазначається, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Раніше у ДСНС розповіли, що 15-річний хлопець, який загинув, перебував у непритомному стані у реанімації.

Вдень у вівторок, 20 серпня, російські військові вдарили по дитячому кафе у селищі Малокатеринівка. Спочатку було відомо про 5 постраждалих.

Військові РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час