Залужний розповів Міллі про перехоплення ініціативи і просування на фронті

За словами головнокомандувача ЗСУ, він розповів генералові Міллі про «актуальні потреби» українських військових в озброєнні, боєприпасах і засобах розмінування

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив про телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі, під час якої йшлося про ситуацію на фронті.

«Обговорили ситуацію на фронті. Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки і оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування. Противник чинить потужний спротив, у той же час зазнає великих втрат. Намагається втриматися на позиціях за рахунок суцільного мінування місцевості», – написав Залужний у соцмережах 28 червня.

За словами головнокомандувача ЗСУ, він розповів генералові Міллі про «актуальні потреби» українських військових в озброєнні, боєприпасах і засобах розмінування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Основні резерви ще не задіяні в наступі – Резніков

«Принагідно подякував за пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні. Домовилися і надалі залишатися на звʼязку та координувати дії задля деокупації української території», – додав Залужний.

Напередодні розвідка Британії повідомила, що просування українських військових на сході України дало можливість повернути під контроль частину території, окупованої з 2014 року. Крім того, Міноборони Британії зазначило, що впродовж останніх днів українські війська перегрупувалися і проводять масштабні наступальні операції на трьох основних напрямках на півдні та сході України. За цими даними, ЗСУ мають поступовий, але впевнений прогрес на ключових напрямках.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Костенко пояснив, що означає звільнення Рівнополя для ЗСУ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 28 червня назвала головні напрямки руху українських військ.

«Це південь. Разом з тим ми рухаємося на Бахмутському напрямку, де є декілька ліній, якими ми йдемо. Фактично це фланги, але трохи ширше ми рухаємося», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

За її словами, противник на цих напрямках концентрує свої «потужні сили».

Читайте також: На Таврійському напрямку війська РФ місцями відступають – Тарнавський