Доступність посилання

ТОП новини

Основні резерви ще не задіяні в наступі – Резніков


Міністр оборони України Олексій Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков

Звільнення у червні кількох сіл у Донецькій та Запорізькій областях не є «головною подією» запланованого українського наступу, заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтервʼю Financial Times, поширеному 28 червня.

«Коли це станеться, ви все це побачите… Усі побачать усе», — заявив він у відповідь на запитання про повільне просування ЗСУ та активний спротив військ РФ.

Резніков підтвердив, що основні військові резерви України, зокрема більшість бригад, нещодавно навчених на Заході та озброєних сучасними танками та бронемашинами НАТО, ще не були задіяні в операції.

Раніше в червні в кількох західних медіа з посиланням на неназваних високопосадовців писали, що темп українського наступу є надто повільним.

«Вони відстають від графіка», – процитувало видання The New York Times високопосадовця адміністрації президента США.

Співрозмовники телеканалу CNN 22 червня також висловили думку, що початковий етап українського контрнаступу поки що «не виправдовує очікувань» країн Заходу, а російські військові виявилися компетентнішими, ніж передбачалося.

Українська влада та командування визнають, що війська просуваються повільніше, ніж очікувалося, але наголошують, що впевнені в успіху наступу. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей».

Раніше цього тижня в Міністерстві оборони України повідомили про звільнення села Рівнопіль на Донеччині. Це вже девʼятий населений пункт, звільнений ЗСУ в червні.

XS
SM
MD
LG