У районі Костянтинівки на Донеччині збито російський військовий літак – влада

Російський військовий літак, який було збито поблизу Костянтинівки. Донецька область, 5 жовтня 2024 року

У районі Костянтинівки Донецької області було збито російський військовий літак, повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Горбунов, пише «Суспільне».

«Уламки частково попадали навколо міста Костянтинівка. Уламки також впали у приватний сектор – пошкоджені декілька приватних будинків. Жертв чи постраждалих від цієї події немає», – розповів він.

Як повідомив кореспондент Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода), впав літак армії РФ, який перед тим відстрілявся двома авіабомбами по Краматорську.

Російський військовий літак, який було збито поблизу Костянтинівки. Донецька область, 5 жовтня 2024 року

У місцевих групах поширюють кадри збиття літака ракетою «повітря-повітря» з іншого літака. Місцеві жителі у зв’язку з цим висловлюють припущення, що начебто літак був збитий іншим російським літаком, передає кореспондент Радіо Свобода.

За словами керівника Центру протидії дезінформації РНБО Андрія Коваленка, це був винищувач Су-34.

Низка російських телеграм-каналів пишуть, що це начебто «уламки не літака, а безпілотника С-70 «Мисливець», який має розмах крила 20 метрів». Блогери з РФ зазначають, що «його міг збити російський літак».

У Повітряних силах ЗСУ та в Міноборони РФ наразі збиття військового літака не коментували.

Раніше українські розвідники ударом із ПЗРК знищили російський винищувач Су-30СМ, повідомляло Головне управління розвідки Міноборони України вранці 12 вересня.

У зведенні станом на ранок 5 жовтня Генштаб оцінював загальні втрати сил РФ в авіації у 368 літаків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час