Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові вночі збили девʼять «Шахедів», сім локаційно втрачено – Повітряні сили


Військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони готують кулемет біля Бучі, Київська область, Україна, 9 серпня 2024 року
Військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони готують кулемет біля Бучі, Київська область, Україна, 9 серпня 2024 року

У ніч проти 4 жовтня війська РФ атакували об’єкти критичної інфраструктури України, випустивши по Україні 19 ударних БПЛА типу Shahed, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«Девʼять ударних БПЛА збито протиповітряною обороною у Київській, Черкаській, Кіровоградській та Херсонській областях. Сім ворожих безпілотників локаційно втрачено, імовірно внаслідок протидії РЕБ (інформація про руйнування та потерпілих не надходила)», – вказано у дописі.

Голова Кіровогрдської обласної військової адміністрації Андрій Райкович повідомив, що в області через російський удар дронами поранена одна людина, а також пошкоджена адміністративна будівля одного з підприємств.

Вночі міський голова Києва Віталій Кличко інформував, що у столиці постраждала багатоповерхівка під час відбиття російської атаки. В ході атаки ніхто не постраждав.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG