Мільйони американців уже взяли участь у президентських виборах

Раннє голосування у Північній Кароліні

За два тижні до президентських виборів у США, які відбудуться 5 листопада, понад 19 мільйонів американців уже віддали свої голоси за кандидатів у президенти. Вони надіслали свої виборчі бюлетені поштою або проголосували в заздалегідь відкритих виборчих пунктах.

Масове раннє голосування – новий феномен для Сполучених Штатів. Чотири роки тому, коли президентські вибори відбувалися на тлі пандемії, понад 100 мільйонів людей проголосували заздалегідь, уникнувши появи в переповнених приміщеннях виборчих дільниць.

Популярність цьогорічного голосування свідчить про зміну звичок виборців, кажуть аналітики. Вони стежать за активністю виборців-демократів та республіканців.

Чотири роки тому вдвічі більше демократів, ніж республіканців, скористалися можливістю проголосувати заздалегідь, що, на думку експертів, могло сприяти перемозі кандидата від Демократичної партії Джо Байдена – завдяки більшій активності виборців-демократів. Цього року демократи також активніші, але кількість республіканців, які голосують заздалегідь, різко зросла, про що свідчать дані про голосування в кількох ключових для підсумків виборів штатах.

Чи означає це, що більше республіканців візьме участь у президентських виборах цього року, ніж на минулих виборах, чи це означає, що більше демократів вирішать проголосувати 5 листопада, невідомо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка США: Росія, Китай та Іран «розпалюватимуть суперечливі наративи» під час виборів