Сили РФ кидають на штурми Вовчанська підрозділи без бойового досвіду – ОТУ «Харків»

Поліцейський біжить попереду палаючого будинку, зруйнованого російською авіацією у Вовчанську, фото архівне

На Вовчанському напрямку «сили РФ кидають на штурми підрозділи з дуже низькою підготовкою», зазначив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

За його словами, «на Вовчанському напрямку РФ залучила четверту розвідувально-штурмову бригаду імені Олександра Невського. Однак вона зазнала великих втрат, і зараз на підкріплення прибувають військовослужбовці 128-ї окремої мотострілецької бригади. Також заводяться солдати з інших підрозділів».

«Але, за останніми даними, підрозділи, які залучаються до штурмових дій безпосередньо у Вовчанську, мають доволі низьку підготовку. Раніше ці військовослужбовці взагалі не брали участі в жодних бойових діях. Ми так розуміємо, що це новоприбулий особовий склад, піднятий Росією мобілізаційний ресурс», – розповів Саранцев.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: українські війська «витискають» російську армію з Харківщини

Він також зазначив, що «впродовж останніх тижнів неодноразово спостерігалися випадки відмов особового складу російських військ від виконання бойових та спеціальних завдань на напрямку Глибоке – Липці та на Вовчанському».

«Противник все частіше залучає особовий склад, який морально не готовий виконувати будь-які завдання. Тобто, вони піднімають мобілізаційний ресурс, нашвидкуруч його готують, чи обманом, чи примусом, чи обіцянками про грошові винагороди відправляють на війну. Але люди розуміють, що їх обдурили, та відмовляються надалі йти у бій», – додав речник ОТУ «Харків».

Раніше стало відомо, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, вони заблоковані вже декілька місяців

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська армія продовжує витісняти російські війська з Харківської області.

Напередодні Третя окрема штурмова бригада ЗСУ заявила про наступ та повернення територій на Харківщині. 23 серпня підрозділ повідомив про «стабілізаційні дії».

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Донбас – важливіший? Чому Росія не перекидає війська зі сходу України на Курщину