У Силах оборони кажуть, що контролюють «більшу частину» Вовчанська

Наслідки обстрілів Вовчанська силами РФ, фото ілюстративне

«Більша частина» Вовчанська на Харківщині перебуває під контролем Сил оборони України, повідомив в ефірі телемарафону речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

«Більша частина міста контролюється повністю Силами оборони України, а та частина, де намагаються перебувати російські військовослужбовці, вона знаходиться під нашим вогневим контролем», – сказав Волошин.

Він зазначив, що «Сили оборони завдають максимальних втрат ворогу та намагаються просуватися вперед для звільнення всіх наших територій».

«Втрати ворога на тому напрямку (Харківському – ред.) безповоротні санітарні складають понад 130 осіб, знищено один танк, вісім артилерійських систем, дев’ять автомобілів, а також понад 40 БПЛА. Ну і звісно, 36 укриттів особового складу разом з особовим складом. Також на тому напрямку морські піхотинці 36-ї бригади морської піхоти днями взяли в полон кілька осіб російських кадрових військовослужбовців. Це було кілька офіцерів та кілька солдатів російської армії», – сказав речник ОСУВ «Хортиця».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW пояснили, що Путін заклав у свою «теорію перемоги»

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків. Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Від 50 до 80 % житлового фонду Вовчанська знищені і не підлягають відновленню, пишуть аналітики проєкту DeepState. Тим часом Сили оборони України повернули позиції у Вовчанську вздовж вулиці Духовної у центрі міста, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

В окупованій частині Вовчанська сили РФ створили фільтраційний табір, розповів в ефірі телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час