«Маємо добрі новини щодо далекобійної зброї»: Умєров після зустрічі з міністром оборони Британії

Рустем Умєров вказав на те, що Британія забезпечує українську армію різноманітними боєприпасами, назвавши це «прикладом для інших партнерів»

Міністр оборони Рустем Умєров 10 жовтня провів зустріч із головою Міноборони Великої Британії Джоном Гілі. За його словами, зустріч концентрувалася на подальших кроках підтримки Сил оборони.

Умєров вказав на те, що Британія забезпечує українську армію різноманітними боєприпасами, назвавши це «прикладом для інших партнерів».

«До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем – ворог відчує це на полі бою», – написав він на своїй фейсбук-сторінці.

Читайте також: Що дасть Україні вихід на ринок зброї з власним продуктом – аналізують експерти

Посадовець додав, що сторони також домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, які будуть профінансовані за рахунок заморожених російських активів.

За словами Умєрова, ключовим питанням залишаються інвестиції в українську оборонну промисловість:

«Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання – розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК».

Президент Володимир Зеленський 10 жовтня зустрівся з прем’єр-міністром Британії Кіром Стармером в Лондоні. Під час зустрічі зі Стармером він «представив йому деталі Плану перемоги».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський каже, що обговорив з Брауном реалізацію воєнної складової плану перемоги