В «Укренерго» попередили про відключення світла 19 серпня

В Україні знову починають запроваджувати графіки відключення світла, йдеться в повідомленні пресслужби «Укренерго»

В Україні знову починають запроваджувати графіки відключення світла, йдеться в повідомленні пресслужби «Укренерго».

За даними компанії, завтра, 19 серпня, з 17:00 до 21:00 буде застосовуватись одна черга відключень.

«В інші години – без обмежень. Причина застосування заходів обмеження – зростання споживання через спеку», – додали в «Укренерго».

Раніше, 16 серпня, в Міненерго попереджали, що в Україні через спеку може знову виникнути дефіцит електроенергії на тлі збільшення споживання і навантаження на все ще ослаблену енергетичну систему.

Графіки погодинних вимкнень електроенергії не застосовуються для населення і промисловості України від 30 липня. Винятком було 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Cили РФ вночі та вранці атакували енергооб’єкти на півночі та півдні – «Укренерго»

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Споживання електроенергії росте через спеку в південних і західних областях – «Укренерго»