«Укренерго»: споживання електроенергії зростає через похолодання

За даними «Укренерго», у вівторок рівень споживання на 9:30 був на 3% вищим, ніж напередодні

Національний оператор «Укренерго» фіксує зростання електроспоживання через зниження температури – про це компанія заявила 15 жовтня.

За даними «Укренерго», у вівторок рівень споживання на 9:30 був на 3% вищим, ніж напередодні:

«Вчора, 14 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,3% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 11 жовтня. Причина такої динаміки – зниження температури повітря на всій території України».

«Укренерго» нагадує про дефіцит потужності в енергосистемі в години пікового споживання й просить користуватися потужними електроприладами в період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10 до 16 години.

Читайте також: МВА: після російської атаки в Херсоні не працює електротранспорт

На ранок вівторка, за даними оператора, через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 495 населених пунктів. Внаслідок російської агресії є нові знеструмлення в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській областях.

Протягом доби планується імпорт електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 6 478 мегават-годин.

Нещодавно міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пройти зиму 2024–2025 років без відключень електроенергії, якщо силам РФ не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури. Так він відреагував на звіт ООН, в якому ймовірну тривалість відключень світла в Україні взимку оцінили від чотирьох до 18 годин на добу.

Читайте також: Міненерго закликає українців економити електроенергію ввечері – ремонтна кампанія після атак РФ триває

Нині в Україні не діють графіки відключення світла, як це було влітку, але з наближенням зими у Міненерго нагадують, що раціональне споживання допоможе енергетикам тримати енергосистему збалансованою.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міненерго повідомляє про знеструмлення в 3 областях через погодні умови