«Укренерго»: споживання електроенергії зростає через масове використання обігрівачів

Оператор просить споживачів користуватися потужними електроприладами з 10 до 16 години, під час найефективнішої роботи сонячних електростанцій

Споживання електроенергії тримається на рівні, який відповідає сезонним показникам, заявив оператор Об’єднаної енергосистеми «Укренерго» 18 жовтня.

За даними компанії, на ранок 18 жовтня споживання було на тому ж рівні, що й напередодні.

Протягом попередньої доби добовий максимум споживання зафіксували увечері, він був на 2,7% вищим, ніж у середу, 16 жовтня.

«Причина зростання споживання – подальше зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема – у вечірні години», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чи уникне Україна цієї зими енергетичного апокаліпсису: NYT про вплив міжусобиць політиків

«Укренерго» нагадує, що на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти, під час максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Оператор просить споживачів користуватися потужними електроприладами з 10 до 16 години, під час найефективнішої роботи сонячних електростанцій.

За даними компанії, внаслідок бойових дій та з інших причин вранці 18 жовтня повністю або частково знеструмлені 552 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій і Харківській областях.

Читайте також: Шмигаль: 99% житлових будинків готові до опалювального сезону

Днями Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про заморозки по всій Україні. За даними ДСНС, значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській, а також у північних і західних областях. У Києві та області заморозки слід очікувати з 17 жовтня.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В «Енергоатомі» кажуть про «значний» резерв потужності після завершення ремонту на АЕС