Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» відсторонило співробітника, якого СБУ затримала за виправдовування агресії Росії


Раніше 16 жовтня СБУ заявила про затримання посадовця «Укренерго» – за даними правоохоронців, він виправдовував воєнні злочини російських військ
Раніше 16 жовтня СБУ заявила про затримання посадовця «Укренерго» – за даними правоохоронців, він виправдовував воєнні злочини російських військ

Національний оператор «Укренерго» з 14 жовтня відсторонив від роботи співробітника, якому раніше повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії. Про це компанія повідомила 16 жовтня.

За повідомленням пресслужби, «Укренерго» забезпечує максимальну співпрацю зі слідством. Крім того, в компанії створили внутрішню комісію, яка здійснює службову перевірку.

«Будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу «Укренерго» є неприйнятними. Особливо з урахуванням того, що від атак окупантів на робочих місцях загинули дев’ять наших співробітників, а ще 11 – полягли на фронті, зі зброєю в руках», – заявив оператор.

Читайте також: СБУ: жительку Донеччини затримали за збір даних про Сили оборони, вона планувала виїхати до Росії

Раніше 16 жовтня Служба безпеки України заявила про затримання посадовця «Укренерго» – за даними правоохоронців, він виправдовував воєнні злочини російських військ та заперечував державність України.

Як уточнює СБУ, затриманий – один із керівників департаменту безпеки компанії, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

Зокрема, як повідомляла служба, посадовець під час розмов із колегами та знайомими намагався виправдовувати, зокрема, російські атаки на цивільну інфраструктуру України.

Читайте також: У Сербії експосадовця СБУ Наумова знову засудили до року увʼязнення за відмивання грошей

«Крім того, як свідчать матеріали розслідування, під час телефонних дзвінків своїм приятелям фігурант «зливав» їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах. Одночасно посадовець вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна», – заявили у відомстві.

Зараз триває слідство, зокрема, правоохоронці перевіряють факт несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю.

Чоловіку повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною або заперечення збройної агресії РФ проти України. У разі обвинувального рішення суду йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Форум

XS
SM
MD
LG