Війська РФ обстрілюють Харків, є влучання в багатоповерхівки, три людини загинули – влада

Наслідки російських ударів по Харкову, серпень 2024 року

Російські військові завдають ударів по Харкову, повідомив вдень 24 вересня міський голова Ігор Терехов. «Ворог наносить удари КАБами по одному з найнаселеніших районів міста. Будьте обережні», – написав він у телеграмі.

Згодом Терехов додав, що удари були в чотирьох адміністративних районах Харкова. «Інформацію щодо постраждалих і руйнувань збирають відповідні служби. Але вже бачимо, що під бомбардуванням житлові райони міста. Будьте обережні: у повітрі ще є КАби», – попередив міський голова.

Пізніше Терехов повідомив, що є попередня інформація про влучання КАбів по двох житлових багатоповерхівках у Київському і Салтівському районах Харкова.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Після удару РФ по Харкову зростає тиск на адміністрацію Байдена

«За попередньою інформацією, що потребує підтвердження, на жаль, є загиблі», – додав він.

Тим часом, голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про трьох загиблих людей і 15 поранених.

«Люди перебувають під завалами. В одну з багатоповерхівок – пряме влучання», – додав він.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і Харківщину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час