Кабмін скоротив термін явки військовозобов’язаного до ТЦК за повісткою

Раніше день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14-го дня від надсилання повістки

Кабінет міністрів України скоротив термін явки громадян на військову службу під час мобілізації, йдеться у постанові уряду №1134.

Раніше день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14-го дня від надсилання повістки.

Відтепер прибути до ТЦК за повісткою потрібно з населеного пункту, що є адміністративним центром області – протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+».

Військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обмежено придатні, гроші за відпустку, психологи і ВЛК: що змінить для військових щойно підписаний закон