Армія Ізраїлю повідомила про удар по штаб-квартирі розвідки «Хезболли» у Бейруті

Удар по Бейруту, ілюстративне фото

Армія оборони Ізраїлю повідомила про атаку по розвідувальному штабу «Хезболли» у Бейруті. Відповідну заяву та опубліковано в телеграмі ЦАХАЛ.

«Винищувачі ВПС Ізраїлю завдали ударів по об’єктах терористів, які належать штаб-квартирі розвідки «Хезболли» (угруповання, визнаного терористичним в США – ред.) у Бейруті, включаючи засоби збору розвідувальної інформації, командні центри та інші об'єкти терористичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні ізраїльських військових.

Крім того ЦАХАЛ зазначив, що «їхні військово-повітряні сили завдали ударів по складах зброї «Хезболли», і теж в районі Бейрута. Після ударів було зафіксовано вторинні вибухи, які свідчать про наявність зброї».

Ізраїльська армія підкреслила, що «Хезболла» навмисно розмістила свої командні центри і зброю під житловими в центрі Бейрута, таким чином наражаючи на небезпеку населення цього району».

«Крім того, винищувачі ВПС Ізраїлю завдали ударів по терористичних об’єктах «Хезболли» на півдні Лівану та в районі Бекаа, включаючи склади зброї, об’єкти терористичної інфраструктури, командний центр та пускову установку», – додали в ЦАХАЛ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль оголосив про початок наземної операції в Лівані

«Хезболла» визнана терористичною організацією у США. У Євросоюзі терористичним визнане військове крило «Хезболли», але не політична партія, яка має своїх депутатів у ліванському парламенті, а також представлена в уряді Лівану. Під час однієї з ізраїльських атак 27 вересня був убитий лідер угруповання Хасан Насралла.

Ізраїль розпочав операцію «Стріли півночі» проти «Хезболли» 23 вересня. Метою було названо знищення військової інфраструктури угруповання та забезпечення умов для повернення евакуйованих ізраїльтян до своїх будинків на півночі країни.

Країни Заходу висловили стурбованість ситуацією на Близькому Сході, зазначивши, що конфлікт не відповідає нічиїм інтересам, і його дипломатичне вирішення все ще можливе. Ізраїль раніше заявляв, що поки «Хезболла» продовжує обстріл Ізраїлю, він не має іншого вибору, крім збройної боротьби з угрупованням.

«Хезболла» випустила ракети по Ізраїлю вже 8 жовтня 2023 року, наступного дня після нападу на цю державу палестинського угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та ЄС. Відтоді обстріли на кордоні відбуваються майже щодня. Десятки тисяч жителів евакуйовані з прикордонних районів із обох боків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Ізраїлі оголошена повітряна тривога – Іран запустив ракети