Суспільне: у Сил безпілотних систем – новий начальник штабу

Офіційно українське командування не повідомляло про кадрові зміни в Силах безпілотних систем (ілюстраційне фото)

Начальником штабу Сил безпілотних систем став колишній командир 28-ї окремої механізованої бригади Олексій Халабуда – про це повідомив Суспільний мовник із посиланням на джерела в СБС та інтерв’ю штаб-сержанта командування СБС Олександра Ярмака.

«Нам поміняли начальника штабу», – сказав він.

Як додає Суспільне, ще одне джерело підтвердило, що попередний начальник штабу Роман Гладкий нещодавно був переведений із Сил безпілотних систем, на його місце вже призначено іншу людину.

Згодом інформацію підтвердило видання «Українська правда» з посиланням на коментар Міністерства оборони.

Офіційно українське командування не повідомляло про кадрові зміни в Силах безпілотних систем.

Читайте також: Під час навчань НАТО випробували українську бойову систему DELTA – Міноборони

У вересні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про «додаткову спеціальну перевірку» органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого. На час перевірки, повідомило командування, Гладкий «буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою».

У червні представники громадськості розкритикували на той момент не підтверджене призначення начальником штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого. Зокрема, проєкт DeepState вказав на те, що Гладкий є підозрюваним за статтям про державну зраду, шпигунство і корупцію.

Також у медіа в 2018 році з’явилися повідомлення про те, що дружина Гладкого має російське громадянство й живе в окупованому Криму, а його донька представляє російський Центральний спортивний клуб армії (ЦСКА) на змаганнях із плавання.

На початку травня Кабінет міністрів підтримав проєкт президента Володимира Зеленського про створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ у складі Збройних сил України.

10 червня Генштаб ЗСУ повідомив про призначення Вадима Сухаревського очільником Сил безпілотних систем.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський провів нараду щодо посилення ППО – обговорювали дрони-перехоплювачі, системи РЕБ