«Наслідки уточнюються» – влада повідомила про удари РФ по Сумах і Конотопу

Наслідки російського удару по Конотопу в ніч на 12 вересня

Пізно ввечері 16 вересня російські військові здійснили повітряні удари по Сумській області – по місту Конотоп і по обласному центру, повідомляє обласна військова адміністрація.

«Сьогодні ввечері, 16 вересня, ворог здійснив авіаційний удар по місту Конотоп, застосувавши БпЛА типу «Шахед». На місці працюють усі необхідні служби. Наслідки ворожої атаки уточнюються», – ішлося в повідомленні о 22:48.

Після півночі 17 вересня аналогічне повідомлення влада оприлюднила і щодо Сум.

«Сьогодні вночі ворог, використовуючи БПЛА «Шахед», завдав масованого авіаційного удару по місту Суми. Наслідки атаки уточнюються, всі служби працюють над ліквідацією наслідків атаки. Сили ППО активно ведуть протиповітряну боротьбу і протидіють ворожим ударам», – повідомила ОВА в 0:25.

Станом на 1:10 17 вересня повітряна тривога на Сумщині, а також у Чернігівській, Київській, Полтавській областях та в Києві триває.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Атака «Шахедами» по Конотопу: у лікарні помер чоловік – прокуратура

У ніч на 12 вересня війська РФ здійснили удар «Шахедами» по обʼєктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади. Мер міста Артем Семеніхін повідомив, що ситуація з електропостачанням у місті критична – енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

Місцева влада повідомляла, що унаслідок атаки постраждало 14 людей.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.