Доступність посилання

ТОП новини

Агенція USAID допомогла Конотопу після російського удару – посолка США


Житловий будинок, пошкоджений під час удару російського безпілотника у місті Конотоп, Сумська область, Україна, 12 вересня 2024 року
Житловий будинок, пошкоджений під час удару російського безпілотника у місті Конотоп, Сумська область, Україна, 12 вересня 2024 року

Агенція США з міжнародного розвитку (USAID) надала допомогу Конотопу Сумської області – після масованої атаки російських дронів, які залишили місто без електрики.

«Минулої ночі російська атака дронами завдала удару по Конотопу в Сумській області, в результаті чого 13 людей зазнали поранень, а місто залишилося без світла та води. Агентство USAID доставило 8000 літрів дизельного пального для генераторів, щоб відновити постачання води та електроенергії в Конотопі», – повідомила посолка США в Україні Бріджит Брінк увечері 12 вересня.

У ніч на 12 вересня війська РФ здійснили удар по обʼєктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади на Сумщині, повідомила обласна військова адміністрація.

«Росіяни застосували БПЛА типу «Шахед», скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини», – каже місцева влада.

Сьогодні вночі мер міста Артем Семеніхін повідомив, що «ворог завдав ударів по інфраструктурі міста, внаслідок чого в Конотопі зникло світло». Також він розповів, що «ворог завдав удар по житловій забудові в центрі міста».

Вранці Семеніхін уточнив, що ситуація з електропостачанням в Конотопі критична – енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

Форум

XS
SM
MD
LG