Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок атаки «Шахедами» по Конотопу постраждало 14 людей. Ситуація зі світлом критична – влада


Вид на житловий будинок, пошкоджений під час удару російського безпілотника у місті Конотоп, Сумська область, Україна, 12 вересня 2024 року
Вид на житловий будинок, пошкоджений під час удару російського безпілотника у місті Конотоп, Сумська область, Україна, 12 вересня 2024 року

У ніч на 12 вересня війська РФ здійснили удар по обʼєктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади на Сумщині, повідомила обласна військова адміністрація.

«Росіяни застосували БПЛА типу «Шахед», скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини», – каже місцева влада.

Сьогодні вночі мер міста Артем Семеніхін повідомив, що «ворог завдав ударів по інфраструктурі міста, внаслідок чого в Конотопі зникло світло». Також він розповів, що «ворог завдав удар по житловій забудові в центрі міста».

Вранці Семеніхін уточнив, що ситуація з електропостачанням в Конотопі критична – енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

«Енергетики в цю мить роблять все більше навіть чим можливо щоби дати світло в лікарню і на водоканал. Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно – ніхто не візьметься зпрогнозувати», – написав мер.

Також, за його словами, вода у місті подаватиметься погодинно. Крім того, знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста – рух трамваїв буде обмежено.

Станом на 8 ранку за медичною допомогою звернулись 14 людей, пошкоджено сім багатоквартирних будинків, один приватний житловий будинок, медичний та навчальний заклади, три автомобілі, гаражний кооператив, магазин, банківська установа, уточнила Сумська обласна прокуратура.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG