СБУ повідомила про арешт чоловіка, який публікував відео з образами загиблих військових

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії Росії проти України

Суд взяв під варту чоловіка, який публікував провокативні відео з образами на адресу українських військових – про це повідомила Служба безпеки України 10 жовтня.

За даними відомства, житель Києва, який викладає музику, «виправдовував воєнні злочини окупантів, чекав на захоплення Києва та «приєднання» України до складу РФ».

Його затримали після публікації відеоролика, записаного біля місця вшанування загиблих військових на Майдані Незалежності у столиці.

Читайте також: Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти «тих, хто зрадив Україну», та військового виробництва Росії

«На цьому відео він паплюжив честь загиблих воїнів та принижував діючих військовослужбовців України. У ході розслідування СБУ встановила, що він створив два Телеграм-канали, в яких героїзував рашистів та поширював дезінформацію про Сили оборони. Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факт злочинної діяльності фігуранта проти нашої держави», – заявила пресслужба відомства.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії Росії проти України. СБУ додає, що сьогодні на клопотання прокуратури суд взяв підозрюваного під варту без права внесення застави.

У разі обвинувального вироку чоловіку загрожує до восьми років тюрми.

Днями в соцмережах поширилися відео з нецензурною лексикою та зневажливими коментарями, записані невідомим біля меморіалу загиблим військовим на Майдані незалежності в Києві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ затримала «ідеолога збройної агресії» Росії спільно з правоохоронцями Молдови