США вважають вплив Росії, Ірану та Китаю найбільшою загрозою для виборів президента

Документ називає ще однією загрозою внутрішніх екстремістів. DHS заявило, що очікує на їхні спроби насильницьких дій «з метою посіяти страх серед виборців»

Сполучені Штати очікують, що Росія, Іран і Китай продовжуватимуть спроби вплинути на вибори 5 листопада за допомогою штучного інтелекту для поширення фейкової інформації. Про це йдеться у звіті, опублікованому 2 жовтня Міністерством внутрішньої безпеки США (DHS).

Міністерство вважає ці три країни найбільш гострою зовнішньою загрозою для критичної інфраструктури США і очікує, що ситуація залишиться такою й надалі.

Читайте також: Не про Україну. Про що сперечались кандидати у віцепрезиденти США на дебатах

За звітом, «актори впливу» також намагалися розпалити розбіжності, поширюючи історії про мігрантів, які в’їжджають до Сполучених Штатів, і використовували генеративний штучний інтелект для створення підроблених вебсайтів, які виглядали як справжні американські медіа.

«Національні держави, злочинні хактивісти та фінансово вмотивовані злочинці, швидше за все, відточуватимуть свої методи підриву роботи служб США або шпигунства, зосередженого на отриманні доступу до мереж США та об’єктів критичної інфраструктури», – йдеться в щорічній оцінці внутрішніх загроз DHS.

Оцінка Міністерства передбачає, що Росія, Іран і Китай «використовуватимуть суміш підривної, неоголошеної, злочинної та примусової тактики для пошуку нових можливостей для підриву довіри до демократичних інститутів США та внутрішньої соціальної єдності».

Читайте також: Microsoft: російські тролі зосереджуються на поширенні фейків про Гарріс

У звіті йдеться про те, що Іран стає «все більш агресивним у своїх зусиллях зовнішнього впливу» – документ вказує на іранських діячів, які видавали себе за активістів в Інтернеті, щоб заохотити протести через конфлікт у Газі.

Також документ називає ще однією загрозою внутрішніх екстремістів. DHS заявило, що очікує на їхні спроби насильницьких дій «з метою посіяти страх серед виборців, кандидатів і працівників виборчих органів, а також зірвати виборчі процеси».

Минулого тижня Міністерство юстиції навело приклади того, як Росія стояла за фейковим телеканалом у Сан-Франциско, який поширював брехню про віцепрезидентку та кандидатку на посаду президента від демократів Камалу Гарріс.

Your browser doesn’t support HTML5

Як візит Зеленського використали у виборчій кампанії США (відео)