Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують відповідь Ізраїлю на атаку Ірану, але не по ядерних об’єктах – Байден


Президент США Джо Байден, 2 жовтня 2024 року
Президент США Джо Байден, 2 жовтня 2024 року

Сполучені Штати вважають, що Ізраїль має право відповісти Ірану на здійснений 1 жовтня ракетний удар, але це не має стосуватися ядерних об’єктів Тегерана.

«Відповідь – ні», – відповів 2 жовтня президент США Джо Байден журналістам на запитання, чи підтримує він перспективу атаки по відповідних об’єктах Ірану.

Байден сказав, що відповідь має бути пропорційною.

«Ми обговорюватимемо з ізраїльтянами, що вони збираються робити», – додає він.

Американський лідер відзначив, що США також запровадять нові санкції проти Ірану через напад 1 жовтня.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив 1 жовтня, що Іран зазнає «серйозних наслідків» і що Вашингтон працюватиме з Ізраїлем, щоб гарантувати це.

Ізраїльська протиповітряна оборона ввечері 1 жовтня перехопила більшість із приблизно 180 випущених ракет, повідомив військовий речник контрадмірал Даніель Хагарі, хоча деякі з них впали в центральному і південному Ізраїлі. Приблизно через годину після нападу він заявив, що для жителів Ізраїлю безпечно залишити свої бомбосховища.

1 жовтня ізраїльські військові заявили, що здійснили «цілеспрямовані й точні» рейди всередині Лівану під час «обмеженого», за їхніми словами, наземного вторгнення, яке почалося вночі, додавши, що їхні війська брали участь у «важких боях» із «Хезболлою» (організація, визнана терористичною у США, Євросоюз визнає терористичним лише її військове, але не політичне крило).

Останніми тижнями Ізраїль завдав повітряних ударів по «Хезболлі», убивши її лідера Хасана Насраллу, а також ще кількох ватажків угруповання.

Ізраїль починає «наземну операцію» у Лівані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG