США завдали ударів по території Ємена, підконтрольній хуситам

З жовтня минулого року хусити регулярно атакують іноземні судна, які, як вони стверджують, пов’язані з Ізраїлем, в Аравійському морі чи Баб-ель-Мандебській протоці

Сполучені Штати 4 жовтня завдали ракетних ударів по низці цілей на території Ємену, яке контролює радикальне проіранське угрупування «Ансар Аллах», також відоме як хусити (рух Хуті) – про це повідомили підконтрольні хуситам єменські медіа.

Повідомлення також підтвердив агентству Associated Press неназваний представник адміністрації США. Офіційного повідомлення американського командування наразі не було.

Ударів завдавали американські військові літаки та кораблі. Однією з цілей, як повідомляється, був аеродром у місті Ходейда на узбережжі Червоного моря. Також під удар потрапила військова база. Декілька об’єктів були вражені в підконтрольній хуситам столиці країни Сані, а також у місті Дхамар.

Єменський телеканал «Аль-Масіра» стверджував, що удари разом із американськими завдавали і британські війська, проте джерела у британському уряді це заперечують.

Читайте також: FT: Ізраїль та США обговорюють відповідь на атаку Ірану

Не повідомлялося про загиблих чи постраждалих внаслідок ударів.

Сполучені Штати завдали ударів по хуситах через кілька днів після того, як представники угруповання заявили, що нарощуватимуть свої зусилля щодо протистояння Ізраїлю та його союзникам. Повідомлялося про спроби ударів по Ізраїлю з єменської території балістичними ракетами, а також про спроби обстрілу трьох військових кораблів США в Баб-ель-Мандебській протоці.

З жовтня минулого року хусити регулярно атакують іноземні судна, які, як вони стверджують, пов’язані з Ізраїлем, в Аравійському морі чи Баб-ель-Мандебській протоці. Два судна було потоплено, ще дещо пошкоджено. Також хуситам удалося збити кілька розвідувальних безпілотників США.

Сполучені Штати раніше кілька разів завдавали ударів по об’єктах хуситів у Ємені, у тому числі у відповідь на їхні атаки на судна та військові кораблі США та їхніх союзників. Ізраїль також кілька разів бомбардував Ємен, зокрема, важливий порт Ходейда.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пентагон: США підтримують право Ізраїлю на захист від «Хезболли», слід унеможливити її напади