Українські артилеристи відбивають наступ армії РФ в бік Ізюму Харківської області – відео

40-а окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта знищила батарею російських гаубиць

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про відновлення контролю над п’ятьма населеними пунктами на Харківщині. Зокрема, це Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частина села Черкаські Тишки. 40-а окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта (6-та батарея) відбивала армію РФ на Балаклійському напрямку в бік міста Ізюм Харківської області – зі сторони Чугуєва. Відео наслідків знищення російської техніки є у розпорядженні «Схем» (проєкт Радіо Свобода).

На відео від 6 травня, передане журналістам – повне знищення батареї 2С3 «Акація» – 152-мм дивізійних самохідних гаубиць. Можна також побачити, як здетоновує боєкомплект САУ від прямого влучання українською 152-мм «Мста-Б».

Як розповіли українські артилеристи, їхнім основним завданням було замкнути «Куп’янсько-Ізюмське російське угрупування» в кільце. Після успішної атаки, зазначили у 40-й бригаді, штаб армії загарбників був змушений тікати з села Липці Харківської області за кордон.

Напередодні головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомляв, що сили оборони України перейшли в контрнаступ у Харківській області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Залужний повідомив про контрнаступ українських військ на Харківському та Ізюмському напрямках

Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що Збройні сили відтіснили російські війська від півночі Харкова, проте неприцільні обстріли міста тривають.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час