Прокуратура: СБУ розслідує ймовірне обезголовлення українського бійця військовими Росії

Справу відкрили за статтею за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, повідомляє Офіс генпрокурора

За фактом ймовірної страти українського військового відкрите розслідування – про це повідомив Офіс генерального прокурора 17 серпня.

За повідомленням, досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України. Справу відкрили за статтею за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

«16 серпня у соцмережах було оприлюднено відео, на якому представники ЗС РФ демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл. В межах розслідування правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на перевірку цієї інформації та пов’язаних з нею обставин», – заявляє Офіс генпрокурора.

Читайте також: Сили РФ показали відео з начебто «головою військового ЗСУ»: Лубінець звернувся до ООН і МКЧХ

Російські військові опублікували у мережі відео, на якому «показали відрізану голову нібито українського військового».

Телеграм-канал DeepState пише, що «на відео – окупант зі 155 окремої бригади морської піхоти». Так, аналітики повідомили, що воєнний злочин, ймовірно, скоїли на КПП «Колотилівка» в Бєлгородській області. За інформацією «DeepState», «орієнтовно 12 серпня Сили оборони намагалися прорвати ворога на цій ділянці».

Після цього уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо «чергового акту порушення міжнародного гуманітарного права російською стороною».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Миколаївщина: сили РФ вдарили дроном по поліцейських, які приїхали документувати наслідки удару РФ