Заступника прокурора Запорізької області викрили на хабарі – САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро викрили заступника прокурора Запорізької області на одержанні хабаря

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро викрили заступника прокурора Запорізької області на одержанні хабаря в розмірі 40 тисяч доларів, пише пресслужба відомства.

«23 вересня 2024 року у співпраці з Генеральним прокурором прокурори САП спільно з детективами НАБУ викрили заступника прокурора Запорізької області на одержанні 40 тис. доларів США неправомірної вигоди», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, «у межах досудового розслідування встановлено, що заступник обласного прокурора висловила прохання надати неправомірну вигоду та фактично отримала неправомірну вигоду у розмірі 40 тис. дол. за вирішення питання щодо зміни підслідності у кримінальному провадженні, забезпечення скасування арешту майна особи та не притягнення до кримінальної відповідальності за результатами досудового розслідування».

За даними САП, наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Генпрокурор Андрій Костін поінформував, що Офіс генерального прокурора забезпечує повне сприяння НАБУ та САП у викритті корупційних правопорушень в органах прокуратури.

«Ми наполегливо реалізуємо курс на очищення системи від корупції та запобігання таким випадкам», – наголосив він.

«Ця робота є постійним пріоритетом нашої діяльності, включаючи зміни внутрішніх процесів в прокуратурі, у тому числі посилення внутрішнього контролю», – додав генпрокурор.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 15 травня 2023 року повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді України.

Тодішньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву і його спільнику-адвокату 16 травня 2023 року повідомили про підозру за статтею 368 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Своє затримання Князєв називав незаконним.

У січні 2024 року за Князєва внесли заставу в понад 18 мільйонів гривень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хабар у пів мільйона доларів: ВАКС взяв під варту ексзаступника міністра енергетики