Доступність посилання

ТОП новини

Хабар у пів мільйона доларів: ВАКС взяв під варту ексзаступника міністра енергетики


Відповідно до ухвали суду підозрюваний має знаходитися під вартою до 8 жовтня 2024 року включно
Відповідно до ухвали суду підозрюваний має знаходитися під вартою до 8 жовтня 2024 року включно

Вищий антикорупційний суд на засіданні 12 серпня узяв під варту звільненого заступника міністра енергетики Олександра Хейла. НАБУ і САП підозрюють його та ще трьох осіб в одержанні хабаря у 500 тисяч доларів.

Відповідно до ухвали суду підозрюваний має перебувати під вартою до 8 жовтня 2024 року включно. Також Хейлу визначили альтернативу 25 мільйонів гривень застави.

Раніше Служба безпеки України і НАБУ повідомили, що «у результаті комплексних заходів заступника глави Міненерго затримали у Києві на хабарі у пів мільйона доларів».

За даними слідства, «за цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини».

Фактично йшлося про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій. Щоб отримати дозвіл на евакуацію, навесні цього року представники галузі звернулися до тодішнього заступника міністра енергетики. Однак експосадовець, у чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення, зазначають правоохоронці.

У СБУ кажуть, що затримали посадовця Міненерго та трьох його спільників «на гарячому» після отримання третього траншу у 100 тисяч доларів.

Міненерго після повідомлення про викриття заступника міністра на хабарництві внесло подання до Кабінету міністрів про звільнення Олександра Хейла. Уряд сьогодні задовольнив подання.

Сам Олександр Хейло публічно не коментував підозру у хабарництві.

Форум

XS
SM
MD
LG