Розвідка Британії заявила про «дедалі дорожчу стратегію» вербування військових в РФ

Збільшення виплат, ймовірно, підвищить рівень вербування військових у РФ на решту року, кажуть у розвідці Британії (фото ілюстративне)

Війна проти України є дорогим завданням для Росії, особливо з точки зору військового персоналу, заявила 17 вересня розвідка Великої Британії, звернувши увагу на «дедалі дорожчу стратегію» вербування військових в РФ.

У відомстві зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення втрати Росії, ймовірно, склали понад 610 000 убитими й пораненими, і тактика, заснована на масових штурмах піхоти, вимагає від Росії постійного поповнення сил на передовій потоком новобранців.

«Цілком ймовірно, що показники набору російських військових у 2024 році знизилися порівняно з показниками, досягнутими у 2023 році. Наприкінці 2023 року російські офіційні особи припустили, що Міноборони Росії набирало приблизно 1600 осіб щодня. Однак публічно наведені цифри цього року свідчать про те, що показник складає близько 1000 щодня. Самі ці цифри, ймовірно, певною мірою завищені», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дві сотні цілей для ATACMS? OSINT-аналітик зі США розповів про сильні й слабкі місця в російських укріпленнях

«Це змусило Міністерство оборони Росії в серпні 2024 року збільшити вступні бонуси, що є дедалі дорожчою стратегією для вербування військових у РФ. За оцінками, виплати військовослужбовцям становили близько 8% федеральних витрат у році до червня 2024 року», – додали в розвідці.

Тим зазначили, що збільшення виплат, ймовірно, підвищить рівень вербування військових у РФ на решту року.

За даними українського Генштабу, станом на ранок 17 вересня Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила близько 635 880 своїх військових, зокрема 1020 – за останню добу.

Росія й Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих. Київ тривалий час цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час