Ядерні погрози Росії у відповідь на розміщення ракет в Німеччині. У Держдепі США відреагували

Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател сказав, що відомство продовжить стежити за діями Росії

Заяви російської влади щодо можливого розміщення ядерних ракет у відповідь на заплановане розміщення США звичайних озброєнь великої дальності в Німеччині викликає занепокоєння у Сполучених штатах.

Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател сказав на брифінгу 18 липня, що відомство продовжить стежити за діями Росії.

«Звичайно, будь-яка риторика, про використання або розгортання ядерних боєголовок викликає занепокоєння і є тим, на що ми продовжуватимемо звертати пильну увагу. Це те, що росіяни роблять і говорять, і вони часто б’ють себе в груди – протягом досить тривалого часу, починаючи навіть з перших місяців їхньої агресії в Україні. Тому я просто не хочу спекулювати. Але ми, звичайно, продовжуємо уважно стежити за ситуацією», – розповів Пател

Напередодні заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що в Москві не виключають нового розгортання ядерних ракет у відповідь на заплановане посилення звичайних озброєнь великої дальності в Німеччині.

Раніше Німеччина і США оголосили про домовленість про розміщення американських ракет великої дальності на території ФРН з 2026 року, включно з гіперзвуковою зброєю. У заяві США та Німеччини вказується, що мета розгортання далекобійних систем – продемонструвати відданість США завданням НАТО, а також зробити внесок у обороноздатність Європи.

Російські офіційні особи жорстко відреагували на цю заяву, звинувативши Німеччину і США в нагнітанні напруженості.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шольц: американські ракети в Німеччині допоможуть «запобігти війні»