За тиждень Росія застосувала по Україні понад 800 КАБів, майже 300 «Шахедів» і понад 60 ракет – Зеленський

За тиждень Росія застосувала по Україні понад 800 КАБів, майже 300 «Шахедів» і понад 60 ракет, повідомив президент Володимир Зеленський

За тиждень Росія застосувала по Україні понад 800 КАБів, майже 300 «Шахедів» і понад 60 ракет, повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, «терор надійно зупиняється тільки в один спосіб – ударами по російських військових аеродромах, по їхніх базах, по логістиці російського терору».

«Щодня ми працюємо заради більш сильних рішень на підтримку нашого захисту – заради відповідних далекобійних рішень. Про це я говорив із партнерами й на засіданні «Рамштайну». Дякую всім країнам, які підтримали нас відповідними пакетами допомоги», – додав президент.

У ніч проти 8 вересня російські війська атакували територію України. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що Росія запустила по Україні чотири ракети Х-59 і понад 20 «Шахедів».

«Окупанти завдали удару чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 із Бєлгородської області та 23 ударними БПЛА типу Shahed, райони пусків – Курськ та Чауда», – кажуть українські військові.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб ЗСУ: на Курахівському напрямку відбулось більше боїв, ніж на Покровському

За даними Повітряних сил ЗСУ, «напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема, Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час