Росія: у Санкт-Петербурзі і Брянську пролунали вибухи, місцеві кажуть про «атаку» на завод мікроелектроніки

У ніч проти 19 жовтня дрони атакували російське місто Брянськ, і, ймовірно, поцілили у завод «Кремний ЭЛ» (фото архівне)

У ніч проти 19 жовтня дрони атакували російське місто Брянськ, і начебто, поцілили у завод «Кремний ЭЛ», пишуть російські телеграм-канали.

Офіційно атаку на завод місцева влада не підтверджувала, але про це повідомляють місцеві жителі.

«Кремний ЭЛ» – це один із найбільших виробників мікроелектроніки в Росії. 94% продукції підприємства у 2017 році було випущено на потреби Міноборони РФ. Завод обслуговує концерни «Алмаз-Антей», «Аерокосмічне обладнання», «Созвездие» і «Вега». Він виготовляє деталі для систем ППО «Панцир» і ракетних комплексів «Іскандер».

Губернатор Брянщини Олександр Богомаз повідомив, що над регіоном нібито «вдалося збити 13 українських безпілотників», а потім було збито ще 4 дрони. Постраждалих немає. Вранці він додав, що «під час відбиття атаки один із безпілотників врізався в нежитлову будівлю».

Крім того, вранці 19 жовтня вибухи пролунали також у Санкт-Петербурзі. Місцеві жителі повідомляли про атаку дронів, пишуть російські телеграм-канали.

«У Санкт-Петербурзі 19 жовтня було збито безпілотник. За наданою інформацією, БПлА було збито силами протиповітряної оборони. Загроз для населення немає», – стверджує видання «Фонтанка».

Також жителі повідомляють, що начебто «у Виборзькому та Приморському районах у Петербурзі зникло світло».

«Почало блимати світло, пропало зображення в телевізорі, потім пролунали три «бавовни», «щось грохнуло і обрубалась електрика», «на пустирі (де має пройти Шувалавський проспект – ред) стоїть гул», – писали місцеві жителі, деякі навіть стверджували, що «зі стін падали картини».

Вибухи було чути, за даними місцевих, навіть на дачах біля Орловського кар’єру.

Енергетики заявили, що нібито «відбулося технологічне порушення на обладнанні 110 кВ». За даними «Фонтанки», без електрики залишилися майже триста будівель у Приморському районі Петербурга. Світла у будинках немає понад дві години.

Місцева влада Санкт-Петербурга наразі атаку не коментувала.

Загалом, за даними Міноборони РФ, «над Росією за ніч засобами ППО знищено і перехоплено 16 безпілотних літальних апаратів – вони атакували Брянську, Ростовську і Бєлгородську області Росії».

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з відкритих джерел. У Міноборони України цю інформацію не коментували.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час