Російські ЗМІ: влада РФ заблокувала сервіс Discord

У середині вересня російська влада оштрафувала Discord на 3,5 мільйона рублів

Російський регулятор Роскомнагляд (Роскомнадзор) заблокував сервіс Discord у Росії через порушення законодавства – про це 8 жовтня повідомили російські медіа з посиланням на відомство.

За позицією російського відомства, сервіс заблокували через нібито порушення вимог законодавства, які «необхідні для запобігання використанню месенджера в терористичних та екстремістських цілях, вербування громадян для їх вчинення, продажу наркотиків, у зв’язку з розміщенням протиправної інформації».

Член комітету Державної думи РФ з інформаційної політики Антон Нємкін у коментарі державному агентству «РИА Новости» назвав це «сигналом іншим іноземним ІТ-компаніям про те, що терпіння та бажання вести переговори закінчуються».

Читайте також: «Темні сторони» Telegram. Наскільки це безпечний нині засіб зв'язку?

Раніше 8 жовтня користувачі у Росії знову скаржилися на масові збої в роботі сервісу. Вони почалися в середині вересня і спостерігалися як у вебверсії, так і в застосунку месенджера. При цьому під час використання VPN Discord був доступний.

Раніше Роскомнагляд вимагав від адміністрації сервісу видалити видалити 947 матеріалів, які вважає протиправними.

Discord – це месенджер, що спочатку створювався для любителів комп’ютерних ігор. У середині вересня російська влада оштрафувала його на 3,5 мільйона рублів. Роскомнагляд звинуватив платформу у поширенні контенту, який нібито порушує російське законодавство. У відомстві нарахували близько 1000 «протиправних матеріалів».

Компанія наразі не коментувала повідомлення про блокування в Росії.

1 жовтня ФСБ заявила, що затримала 39 «проукраїнських радикалів», які нібито схиляли підлітків до насильства через Discord.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ: хакери ФСБ отримали заочні вироки за атаки на держоргани України