Росія: завод у Брянську повідомив про пошкодження після «атаки» дронів

Ілюстраційне фото. Пожежа на нафтобазі в Брянську, квітень 2022 року

Атака безпілотників порушила виробничі ланцюги на заводі «Кремний ЭЛ» у Брянську, який виробляє мікроелектроніку – про це заявила пресслужба підприємства 21 жовтня.

У компанії заявили, що внаслідок «нічної терористичної атаки» на корпуси заводу порушене енергопостачання, зазнали збитків об’єкти забезпечення спеценергетикою, «перервані технологічні виробничі ланцюги».

Директор заводу Микола Данцев назвав основною задачею «якомога швидше поновлення виробництва виробів електронної техніки з метою безумовного виконання планів».

Читайте також: У Нижньогородській області РФ дрони атакували завод-виробник вибухових речовин – медіа

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз на початку доби 21 жовтня заявляв про спроби українських військ атакувати регіон безпілотниками.

Українське командування не коментувало ситуацію.

Днями також стало відомо, що вночі проти 19 жовтня дрони атакували російське місто Брянськ, і начебто, поцілили у завод «Кремний ЭЛ».

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Під час навчань НАТО випробували українську бойову систему DELTA – Міноборони