Росія: проти ще одного ексзаступника міністра оборони відкрили кримінальну справу

Павло Попов був заступником міністра оборони РФ з листопада 2013 року по червень 2024 року

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно колишнього заступника міністра оборони генерала армії Павла Попова. Його підозрюють у шахрайстві, передає російська служба Радіо Свобода.

Російські медіа, в тому числі державне агентство ТАСС, пишуть, що Попова затримали, хоча в повідомленні Слідчого комітету про це не йдеться.

Попов був заступником міністра з листопада 2013 року по червень 2024 року. До цього він майже 20 років працював у МНС заступником міністра Сергія Шойгу, за яким і перейшов до Міноборони. Шойгу у травні відправили у відставку з посади міністра оборони, зараз він секретар Ради безпеки.

За версією слідства, з 2021 по 2024 рік Попов у міністерстві оборони, «відповідаючи за розвиток, обслуговування та роботу парку «Патріот», збагачувався за рахунок цієї установи, діючи спільно з директором парку В’ячеславом Ахмедовим та заступником начальника Головного управління інноваційного розвитку Міноборони Шестеровим». Їх затримали на початку серпня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії затримали ще двох чиновників оборонного відомства за звинуваченнями в корупції

Російське слідство стверджує, що Попов за рахунок парку проводив будівельні та ремонтні роботи на своїй заміській ділянці у Красногірському районі Підмосков’я, а також постачав туди «різні матеріальні цінності».

За даними слідства, генерал через підлеглих змушував керівників комерційних організацій, які мали договори з парком «Патріот», безплатно виконувати будівельні роботи на своїй ділянці. А після побудови будинку продовжив забезпечувати за рахунок парку технічне та господарське обслуговування своєї ділянки площею близько 3 гектарів, заявили у комітеті.

Слідком додає, що Попов і його родичі володіють «численними об’єктами нерухомості в престижних районах Москви, Московської області та Краснодарського краю» загальною вартістю понад 500 мільйонів рублів. Слідчі перевіряють законність придбання цього майна.

Читайте також: Слідком РФ заявив, що арештований громадянин Франції визнав себе винним у зборі інформації про військових

5 серпня Слідчий комітет повідомив про арешт директора парку «Патріот» В’ячеслава Ахмедова у кримінальній справі про шахрайство. Також було затримано заступника начальника Головного управління інноваційного розвитку Міноборони Росії генерал-майора Володимира Шестерова.

Крім того, в липні заарештували колишнього заступника Шойгу Дмитра Булгакова.

З квітня 2024 року у Росії затримали кількох військових високопосадовців. У справі про хабар був заарештований заступник міністра оборони Тимур Іванов, начальник Головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов, заступник начальника Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Вадим Шамарін. Командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова заарештували за звинуваченням у шахрайстві в особливо великому розмірі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії чергового ексчиновника Міноборони затримали за звинуваченням у корупції