Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії прокоментувала арешт колишнього заступника міністра оборони Росії


Британська розвідка сумнівається у спроможності нового міністра оборони РФ викорінити корупцію
Британська розвідка сумнівається у спроможності нового міністра оборони РФ викорінити корупцію

Хоча нинішній міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов, ймовірно, намагається обмежити корупцію у російській оборонній сфері, дуже малоймовірно, що він зможе або захоче викорінити її, вважають у Міністерство оборони Британії.

«Повномасштабна війна проти України призвела до посилення боротьби з корупцією, як у практичному сенсі, щоб зменшити розтрату бюджетних коштів під час дуже дорогої військової кампанії, так і тому, що політичні покровителі, такі як колишній міністр оборони Сергій Шойгу, втратили прямий вплив на процеси закупівель. Хоча нинішній міністр оборони Андрій Бєлоусов, ймовірно, намагається обмежити корупційні практики, дуже малоймовірно, що він зможе або захоче викорінити корупцію в російських оборонних витратах», – зазначає міністерство з посиланням на дані розвідки.

Лондон вважає, що корупція є «ендемічною» в російській оборонній промисловості, і до неї ставляться толерантно в певних межах і доти, доки залучені особи користуються необхідним рівнем політичного «покровительства».

У британському відомстві нагадують, що 26 липня колишній заступник міністра оборони Росії Дмитро Булгаков (2008-2022 роки) був заарештований за звинуваченням у корупції. Булгаков обіймав посаду заступника міністра з 2008 по 2022 рік.

За даними російських ЗМІ, звинувачення стосуються закупівлі продуктів харчування для військовослужбовців, які були непридатні для вживання в їжу, але, тим не менш, закуповувалися міністерством за завищеними цінами, нібито в обмін на хабарі тодішньому заступнику міністра оборони Булгакову.

Раніше розвідка Британії заявляла, що Кремль загалом толерує корупцію в оборонній сфері, але карає тих, хто не захищений політично.

Форум

XS
SM
MD
LG