На наступному «Рамштайні» треба визначитися, як посилити тиск на Росію – Зеленський

У жовтні на «Рамштайні» Україна і партнери мають «визначити спільні кроки та спільне бачення, як посилити тиск на Росію», зазначив Володимир Зеленський

У жовтні на «Рамштайні» Україна і партнери мають «визначити спільні кроки та спільне бачення, як посилити тиск на Росію», йдеться у новому відеозверненні президента Володимира Зеленського.

«Сьогодні у Запоріжжі – чотирнадцять поранених людей після російського удару. Розбір завалів триває увесь день. Вдалося врятувати двох людей з-під завалів. Авіабомби – по звичайній житловій забудові, по звичайних міських об’єктах. Сьогодні ж росіяни завдали ударів керованими бомбами також по Харківщині, по Донеччині, по Сумщині. Зокрема, у Глухові – пошкодження кількох житлових будинків. На Харківщині пошкоджено багатоквартирні будинки, енергетичну інфраструктуру, медичну», - зазначив Зеленський.

За його словами, «це – щоденний російський терор. Близько сотні керованих авіабомб кожного дня використовує Росія проти України. І це – постійне нагадування партнерам, які можуть допомогти, що потрібно більше далекобійності для України, потрібно більше ППО для України, потрібно більше санкцій проти Росії».

«Зараз – за цей тиждень, у різних наших перемовинах в Америці – нашу позицію, наші аргументи почули максимально детально. Так, що вже будь-які питання зайві. І вже команди – наша й партнерів – почали готуватись до «Рамштайну». За півтора тижня, у жовтні на «Рамштайні» ми маємо визначитись разом з іншими лідерами щодо спільних кроків та спільного бачення, як посилити тиск на Росію за цю війну й заради миру. Справедливого миру», – підкреслив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден знову зустрінуться у жовтні в рамках засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі «Рамштайн», повідомили в Білому домі й Офісі президента України.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Захід навіть не стикався з тим, із чим довелося пілоту «Мунфішу». Про місії F-16 та поспіх в навчанні