Доступність посилання

ТОП новини

Президент США анонсував засідання «Рамштайну» на рівні лідерів у жовтні


Президент США сказав про це після оголошення про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги
Президент США сказав про це після оголошення про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги

Президент США Джо Байден анонсував чергове засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн»), що пройде у жовтні.

«Наступного місяця я скличу зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України в Німеччині для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії», – цитує слова Байдена пресслужба Білого дому.

Президент США сказав про це після оголошення про виділення Україні загалом 7,9 мільярда доларів американської допомоги в межах Ініціативи сприяння безпеці України.

«Цими діями я чітко повідомляю: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну для перемоги у цій війні», – наголосив Байден.

Наради представників приблизно 50 держав, які координують військову допомогу Україні, почалися у квітні 2022 року на американській військовій базі «Рамштайн в Німеччині» і від цього вони отримали назву. Засідання зазвичай проходять за головування міністра оборони США Ллойда Остіна.

Попередня зустріч Контактної групи з підтримки оборони України відбулася 6 вересня. На засіданні виступив президент Володимир Зеленський, який вперше приїхав у «Рамштайн», хоча до цього він промовляв до кількох попередніх нарад за допомогою відеозв’язку, а також особисто брав участь у зустрічі в жовтні 2023 року, коли вона відбувалася в Брюсселі.

Він заявив, що зупинити війну допоможе краще озброєння української армії.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

Форум

XS
SM
MD
LG