Білий дім: Байден планує відвідати «Рамштайн» у Німеччині, незважаючи на наближення урагану у США

Речниця Білого дому наголосила, що поїздка президента США Джо Байдендо Німеччини «є потужним символом»

Президент США Джо Байден все ще планує відвідати Німеччину, незважаючи на наближення урагану «Мілтон» у Сполучених Штатах, повідомила на брифінгу 7 жовтня прессекретарка Білого дому Карін Жан-Пʼєр.

«Білий дім дуже стурбований напрямком урагану після нещодавньої великої шкоди, заподіяної ураганом «Хелен», – сказала вона і додала, що нічого не може сказати про зміни в поїздках президента США.

На повторне запитання, чи обговорювалася можливість зміни графіка, Жан-Пʼєр не дала чіткої відповіді, але повторила: «Я просто не маю чим поділитися про будь-які зміни в розкладі».

Речниця наголосила, що поїздка Байдена до Німеччини «є потужним символом».

У Білому домі також зазначили, що питання підтримки України буде важливою частиною цього візиту.

«Говорячи про Україну та українську самооборону – це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію», – сказала Жан-Пʼєр.

Байден планує прибути до Німеччини ввечері в четвер. У Берліні заплановані зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. У суботу Байден поїде до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Джо Байден покличе Україну до НАТО наприкінці каденції? Прогнози західних дипломатів і аналітиків

Ураган «Мілтон» набрав сили біля західного узбережжя Флориди в Мексиканській затоці і зараз має категорію 5 – найнебезпечнішу. Метеорологи очікують, що в середу шторм досягне узбережжя Флориди в як ураган 3 категорії зі швидкістю вітру близько 200 кілометрів на годину.

Близько півтора тижня тому ураган «Хелен» ударив по узбережжю Флориди як шторм 4 категорії. Потім він послабшав, але спричинив сильні повені та руйнування. Понад 200 людей у шести штатах загинули.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: на «Рамштайні» Україна переконуватиме партнерів, що потрібне посилення саме протягом осені