Росія атакує Україну «Шахедами» – Повітряні сили

Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

У ніч проти 17 серпня сили РФ запустили в напрямку України ударні безпілотники. У низці областей оголошено повітряну тривогу, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

За даними військових, «о 23:33 російські дрони були помічені над Черкасами, рухаються південно-західним курсом.Також БпЛА помітили у південній частині Сумської області, курс південно-західний».

Крім того, за даними ЗСУ, «безпілотники помітили у північній та західній частині Полтавської області, рухаються південно-західним курсом».

До того ж «безпілотники виявили у північній частині Черкаської області, курс південно-західний». Також БпЛА рухаються південно-західним курсом у районі Кам’янського водосховища, уточнили в Повітряних силах.

О 23.56 стало відомо, що «Шахеди» виявили у південній частині Чернігівської області, курс західний.

Також дрони рухаються на межі Київської та Черкаської областей, курс південно-західний.

Моніторингові пабліки повідомляють про рух «Шахедів» із Чернігівської області курсом на Броварський район. Крім того, БпЛА помітили у західній частині Донецької області, курс північний.

Станом на 01.02 на Київщині працюють сили ППО по російському ударному дрону, кажуть в ОВА. Водночас у Києві оголосили про відбій повітряної тривоги.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу – відбій